Karnagyunról

Hégely Ákos 1974-ben született, nős, három gyermek édesapja. Diplomáját 2000-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen trombitatanár, kamaraművész szakon. 2001-től az egri helyőrség zenekarának hivatalos katonazenésze. 2007-től a veszprémi Légierő Zenekar szólamvezető trombitása.

Szerencsésnek tartja magát, hogy eddigi pályája során többféle zenekar belső életét, zenei stílusát megismerhette résztvevőként. Játszott a debreceni, miskolci, pécsi, egri szimfónikus zenekarban, illetve a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekarban. Többször szerepelt szólistaként a zenekarok élén.

A magyar honvédség országos trombitaversenyének különdíjasa 2003-ban. 2002-ben alapította első zenekarát, a mátraderecskei ifjúsági fúvószenekart, melynek 2007-ig volt a karmestere. 2007-ben lett a balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Művészeti Intézmény trombitatanára. Ugyanebben az évben megalakította az Irinyi fúvoszenekart, melyet azóta is sikeresen vezet. 2011-ben létrehozta a Fűzfői Big bandet, melynek jelenleg is ő a karmestere. Munkásságáért Balatonfűzfő városa a város kultúrájáért érdemrenddel tüntette ki. 2015-ben Balatonfűzfőn elnyerte az év tanára megtisztelő címet.

 

Hégely Ákos diplomáját 2000-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetemen trombitatanár, kamaraművész szakon.
2001-től az egri helyőrség  zenekarának hivatásos katonazenésze. 2007-től  a veszprémi Légierő Zenekar szólamvezető trombitása
2007-ben lett a balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Művészeti Intézmény  trombitatanára, még ebben az évben megalapította az Irinyi fúvószenekart, melyet azóta is sikeresen vezet.
2011-ben hozta létre a Fűzfő Bigbandet, melynek jelenleg is ő a karmestere.
2014 októberében kapott felkérést a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának  vezetésére, melyet örömmel elfogadott és azóta is sikeresen dolgoznak együtt.

 

Belépés

e-mail cím:

jelszó:

regisztráció

elfelejtett jelszó