A zenekar története

1935 tavaszán a balatonfüredi tűzoltók és elöljáróik elhatározták, hogy a társadalmi ünnepek, rendezvények színvonalának emelése érdekében fúvósegyüttest hoznak létre. A községben zenét kedvelő fia-talok nagy szorgalommal és szeretettel kezdtek a hangszeres tanuláshoz a kisebb-nagyobb nehézségek árán beszerzett, s nem minden esetben kifogástalan hangszereken.
A megalakult zenekar első fellépése 1936. március 15-én, nemzeti ünnepünkön volt. A tanító és karnagy szerepét ekkor Igrecz Ferenc vasbolttulajdonos vállalta.

Az első zenekar tagjai 1935-ben:

Igrecz Ferenc karnagy Rojtos János szárnykürt
Kiss István szárnykürt Takács István trombita
Sörös Géza szárnykürt Magyar Ferenc trombita II.
Adorján Gyula szárnykürt Gerbovits Károly kisdob
Földeák Dezső klarinét Diószegi Gábor nagydob
Horváth Sándor tenorkürt Mészáros Lajos cintányér
Adorján Ferenc baritonkürt Gerbovits Ferenc ezreddobos
Mesztig István basszustuba    


    
z2.gifA zenekar feladata kezdettõl fogva a hazafias ünnepeken való részvétel, s a rendezvények színvonalának emelése volt. 1938-ban már a híres füredi Anna-bálon játszott az együttes. Tudásban és létszámban egyaránt szépen fejlõdött. A karnagyok személye azonban évente változott:
1936-ban Paák Zoltán, 1937-ben Ágai György, 1939-ben Gasz Ferenc irányította a zenekar munkáját.
A háború a zenekar munkáját is megnehezítette. Többen bevonultak, de a zenekar 1944-ig mûködött. Az év végén és 1945 tavaszán a hangszerek is elvesztek, illetéktelenek elvitték, széthordták. A zenekar több tagja hadifogságba került, s csak hosszú évek után került vissza Balatonfüredre, így a három oszlopos tag, id. Rojtos János, Adorján Ferenc és Puskás Ferenc is.
A felszabadulás után a zenekar lelkes tagjai azonnal hozzáláttak a munkához, az együttes újjászervezéséhez. Sörös Géza a szovjet katonák segítségével kottákat, hangszereket szerzett és megkezdõdtek a próbák.
1946. május 1-jén a zenekar már játszott az ünnepi felvonuláson. A felszabadulás után az elsõ karnagy Horváth József volt, aki 1950-ig vezette a zenekart, amely komoly szerepet játszott a konszolidálás idõszakában, a község és a környék életében.
Az együttes fenntartója 1945-től hivatalosan a Magyar Hajó- és Darugyár lett. Veszprémtől Zaláig mindenhol ismerték a füredi együttest. Csak a zenekar utánpótlásának kérdése volt megoldhatatlan, nagy volt a fluktuáció, egyenruhája nem volt a zenekarnak.
1948-ban tartott a együttes először zenészbált, melynek "bevételéből" egyensapkát vásárolt a vezetőség.
1951-ben a Hajógyár megvásárolta a zenekar számára az első egyenruhát.
Az új karnagy ez évtől Dobrik Zoltán, aki szakmailag is sokat segített a zenekarnak a fejlődésében.
1960. május 4.-én a vitorlabontó ünnepségen nagy sikert aratott a zenekar fellépésével.
1960 őszétől Egervári József az új karnagy, s ekkor kezdett segíteni a munkában a későbbi vezető, Adorján Gyula is.
1960-tól 1967-ig minden évben önálló hangversenyt adott az együttes. 1967-ben a Vasas Vegyeskarral együtt, 1968-ban pedig a pápai Fúvószenekarral közösen.
1967-től Adorján Gyula vette át a zenekar irányítását, elkezdődött a nyári térzenék sorozata.
1968 májusában részt vett a zenekar a sághegyi Kráter-hangversenyen, Dunántúl fúvószenekarainak találkozóján.
1970-től rendszeressé váltak a nyári térzenék, s a világ minden tájáról idesereglett kirándulók hallgatják és gyönyörködnek azóta is a füredi fúvósok játékában.
pic/cikkkep/z2.gif1970. június 7-én az elsõ minõsítõ hangversenyen Ezüst Lant fokozatot kapott az együttes. Még ebben a hónapban a Soproni Ünnepi Heteken is játszott a zenekar.
1971-ben nagy sikerû hangversenyeken vettek részt Gyõrben és Kapuvárott.
1972. június 11-én újabb minõsítõ hangversenyre került sor a SZOT színháztermében, Balatonfüreden. Az eredmény az Ezüst Lant megvédése volt.
1973. május 20.: Utolsó alkalommal lépett fel a zenekar Sághegyen a Kráter-hangversenyen Adorján Gyula vezetésével.
1974-ben Horváth Ernõ vette át az együttes vezetését, mivel az elõzõ karmester megvált a zenekartól.
A karmester és az együttes közös célja: a repertoár kibõvítése, kortárs magyar szerzõk mûveinek bemutatása, az utánpótlás megszerzése és biztosítása. Az együttes meghatározó részévé vált a város kulturális eseményeinek. Nincs olyan társadalmi megmozdulás, ahol ne szerepelne az együttes. Az új karmester és a zenekar vezetõsége mindent elkövet a zenekar mûvészi színvonalának emelése érdekében. Új hangszereket vásároltak, a Hajógyár és a város segítségével teljesen kicserélték a zenekar hangszerparkját.     
1975-ben a zenekar fennállásának 40 éves jubileuma alkalmából a megyei tanács Veszprém Megyéért Érdemjegy arany fokozatát adományozta.
A zenekar új gazdája 1975 szeptemberétől a városi Művelődési Ház és az MHD Balatonfüredi Gyáregységének szakszervezeti bizottsága.
1976-ban és 1977-ben újabb minősítő hangversenyeken megkapta az Arany Lant fokozatot. A nyári térzenék száma nőtt, nyaranta már heti három alkalommal játszik az együttes a Tagore sétányon.
1978. júniusában a tatabányai Bányász Fúvószenekarral közös hangversenyen, Budapesten a Nemzeti Galéria előtt vett részt a zenekar.
1979. augusztus 20-án a városi tanács Pro Urbe Balatonfüredért kitüntetést adományozott az együttesnek.
1980-ban a folyamatos zenekari utánpótlás biztosítására megalakult az Úttörőzenekar Mesterházi Dezső kürtművész, karnagy vezetésével.
1981-ben a csehszlovákiai vendégszereplés Vágbesztercén a barátság jegyében.
1982-ben sikeres, hagyományos koncertek Balatonfüreden.
1983. február 22-én farsangi hangverseny és vidám zenészbál a SZOT-ban.
1983. májusában Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó az osztrák flauringi fúvószenekar vezetésével a Tagore sétányon.
1983. szeptember 17-én a füredi fúvószenekar flauringi vendégszereplése, amely a legszebb útiélményt nyújtotta.
1984 februárjában nagysikerű farsangi hangverseny a SZOT színháztermében.
1984. május 21-én Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó a Csehszlovák Povazska Bystricai fúvószenekar vendégszereplésével a Balaton partján, amely sokáig emlékezetes esemény marad.
1984. szeptember 18-án a füredi fúvósok vendégszereplése Povazska Bystricán, ahol kifogástalan vendéglátásban részesült a gárda.
1985. május 4-én a zenekar minősítő hangversenye a SZOT Színháztermében, ahol Arany Lant minősítést kapott, és lehetőséget arra, hogy nemzetközi fesztiválokon is szerepelhessen. A meghívott vendégzenekarokkal a mólónál közös koncertet, majd este Szabadtéri színpadon hangversenyt szerveztek.
A réstvevő Csepeli Vasmű, Dunaújváros, Győri Rába, Ganz Budapest, Székesfehérvári Helyőrség, Csehszlovákia Povazska Bystrica, Unterrot (NSZK) fúvószenekaraival nonstop hangverseny, mely ezen a napon éjfélig tartott, nagy sikerrel.
pic/cikkkep/z3.gif1986. február 20-án hangverseny, zenészbál Dr. Kurys Tivadar és Zsár Éva nagysikerű énekszámaival színesítve a műsort.
    
1986. június 19-22-én Jédelsheim-Unterrot (NSZK) turné. A zenekar eddigi legkiemelkedõbb szereplése Horváth Ernõ karnagy vezetésével.
Az unterrotiak rendkívüli fogadtatásban részesítették az együttest. Szervezésükkel meghívást kaptak egy minõsítéssel egybekötött bajor fúvószenekari fesztiválra Jédelsheim város együttesének 290. évfordulójára. A balatonfüredi együttest a zsûri kiemelt I. díjjal jutalmazta.
A 39 fúvószenekar impozás látványt nyújtott. Egy kétezer személyes sörsátorban adták át a díjat, ahol a balatonfürediek másfél órás mûsort adtak. Dr. Kurys éneke csak fokozta az elõadás fergeteges sike rét.
1987. június 24-29-én meghívás a franciaországi Willefranche de Rouergue-ban rendezendõ virágkarneválra és zenekari találkozóra. A fesztiválra Európa tizenhat országából érkeztek zenekarok, mazsorett csoportok, leány fúvószenekarok, dixieland együttesek. A hosszú, fárasztó utat megszakítva zenekarunk nagy sikerû koncertet adott Germeringbe. 1987. õszén megalakult a mai mazsorett csoport elõdje, a zenekar szerepléseinek színesítése céljából. 1988 áprilisában holland testvérvárosunkban,
Castricumban vendégszerepelt a zenekar és a mazsorett csoport.
1989 júniusában az akkor már testvérváros Germeringben szerepeltek városunk kulturális csoportjai, a vegyeskar, a mazsorettek, a Bem Kamarakórus, és természetesen a zenekar is.
1993 októberében ismét Németországban jártunk Künzell város fúvószenekarának meghívására, a német újraegyesítés ünnepségsorozatának résztvevőjének.
1994-ben Horváth Ernő karnagy lemondása után a fenntartók a zenekarral egyeztetve Csincsi Ferenc zenetanárt, a Ferencsik János Zeneiskola akkori igazgatóhelyettesét választották a zenekar vezetőjének. (Csincsi Ferenc 1983-tól 1993-ig az úrkúti Bányász Zenekar karmestere volt, 1987-től a füredi zenekar tagja, 1995-től a Magyarországi Német Fúvószenekarok Országos Elnökségének tagja. Felesége és fia szintén a zenekar tagja.)

A zenekar 1995. április 29-én ünnepelte 60 éves évfordulóját, ez alkalomból a Magyar Fúvószenekari Szövetséggel karöltve minősítő hangversenyt rendezett, ahol két kategóriában is Kiemelt Arany minősítést ért el, ami feljogosítja a Nemzetközi Fesztivál Fúvószenekari cím viselésére. Ez az elismerés ma Magyarországon a legmagasabb és legjelentősebb, amit amatőr fúvószenekar elérhet. Ugyanezen a napon Horváth Ernő karnagy Örökös Országos karnagy címet és Pro Urbe-díjat kapott húszéves fúvóskarnagyi munkájáért.
1995. augusztus 20-án Veszprém Megye Közgyűlése a hatvan év kiemelkedő munkájáért a zenekarnak Pro Comitatu emlékérmet adományozott.

1997 májusában nagy sikerrel vendégszerepelt a zenekar horvátországi testvérvárosunk zenekaránál Opatija-Lovranban, amely kapcsolat mára szinte testvéri kapcsolattá alakult át. Ez év szeptemberében került megrendezésre az első Füredi Ősz Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó (ahol vendégeink voltak Horvátországból Opatija-Lovran, Olaszországból Piossasco, Lengyelországból Les-ko, Ausztriából Schwechat, Schwarzenberg városok fúvószenekarai).

1998 júliusában az Európai Unió égisze alatt Olaszországban, Piassascoban zenekari fesztiválon vettünk részt olasz, horvát és francia fúvósok társaságában nagy sikerrel. Az olasz út mindenkiben kitörölhetetlen emlék maradt. Szeptemberben került megrendezésre a nagysikerű Balatoni Városok Zenekarainak és Mazsorettjeinek találkozója.

 A 2000-es év farsangi koncerttel kezdődött, ahol újfent bebizonyosodott, hogy hatalmas igény van a zenekar muzsikájára, amit a rengeteg ráadásszám, az óriási érdeklődés és a rengeteg kint maradt néző is bizonyított. El is érkeztünk 2000 májusához, a 65. évfordulóhoz, ahol egy minősítő hangverseny keretében számolt be a zenekar az eddig végzett munkájáról. Három kategóriában (koncert, show és nemzetiségi hagyományőrző) mérettetett meg a csapat, a szigorú zsűri és a még szigorúbb hallgatóság előtt. A zenekar rengeteg munkája, lelkesedése, odaadása meghozta a várva várt sikert. A zenekar mindhárom kategóriában arany minősítést kapott!! Májusban Lengyelországba, Lesko városába, majd júniusban Ausztriába, Schwechatba utazott a  zenekar, viszonozva a két zenekar magyarországi vendégszereplését.

2001 májusában ismét vendégszerepelt az együttes Horvátországban, Lovranban. Ebben az évben a zenekar újfent elnyerte a Pro Urbe Balatonfüredért kitüntetést.

2004-ben a zenekar Kiemelt első díjat nyert a németországi Karlsruhe-ban megrendezett minősítő versenyen.

2005 májusában Arany minősítést kapott az együttes Koncertfúvós, Nemzetiségi hagyományőrző, valamint Szórakoztató show kategóriában. Ebben az évben a zenekar elnyerte a Veszprém Megye Érdemrendja kitüntetést.

2006-ban a zenekar Csepregen fúvószenekari találkozón vett részt, majd júniusban Olaszországban vendégszerepelt. Május 19.-én az együttes közreműködésével felavatták a zenekarnak máig is otthont adó Kisfaludy Galériát.

2007 júniusában nagysikerű Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón vettünk részt Szlovákiában Nagymegyeren. 

2008-ban a zenekar Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón és Fesztiválon vett részt Horvátországban Lovranban, valamint Szlovákiában Nemesócsán. Júliusban Nagymegyeren Nemzetközi versenyen szerepeltünk nagy sikerrel.

2009 májusában Dunabogdányban vettünk részt Nemzetközi Fúvószenekari találkozón és versenyen. Ebben az évben Tótvázsonyban fúvószenekari találkozón, valamint Szlovákiában Nagymegyeren ismételten Nemzetközi Fúvószenekari találkozón szerepeltünk.

2010-ben a már megszokott szereplések mellett, valamint háromszori nagysikerű szlovákiai vendégszereplést követően, a zenekar december 10.-én megtartotta a 75. Jubileumi Gálakoncertjét, mely keretén belül az együttes újabb minősítésen esett át. A koncertet a szakmai zsűri Koncertfúvószenekari, Nemzetiségi hagyományőrző, valamint Szórakoztató show kategóriában Arany, illetve Kiemelt Arany minősítésekkel díjazta.

 

A megnyert címek még ismertebbé, népszerűbbé tették a zenekart idehaza és külföldön egyaránt. Megsokasodtak a vidéki és külföldi meghívások. Szívesen látják minden fesztiválon a füredi fúvósokat. Évente kb. 70-75 fellépése van a csapatnak, aminek több mint fele rendszeresen idegenben, (Tapolcán, Ajkán, Siófokon, Budapesten, Kapuvárott, Tótvázsonyban, Veszprémben, Tihanyban, Aszófőn) kerül megrendezésre. Az együttes állandó résztvevője a helyi kiemelt ünnepeknek, rendezvényeknek (Nemzeti ünnepek, Anna bál, Szüreti felvonulás, Advent fényei táncgála, Nemzetközi Kézilabda kupák és Vitorlásversenyek ), de felsorolni is nehéz lenne az összes fellépési alkalmat és helyszínt. Évtizedek óta februárban tartja a zenekar a nagy farsangi fúvóshangversenyét, ahol az elmúlt években több vendégegyüttes is megfordult,
pic/cikkkep/z4.gif(tótvázsonyi táncosok; veszprémi, ajkai, tapolcai mazsorettek; show-dance táncosok; Lóczy Gimnázium táncosai) de még sorolhatnánk a sok énekes, hangszeres szólistát és vendég karmestert. A Balatonfüreden koncertezõ külföldi zenekarok szívesen muzsikálnak együtt a füredi fúvósokkal és viszik el hírüket Európaszerte.

 

Nyaranként a Balaton partján, a zenekar tagjai nagyon várják már a helyi fellépéseket is a Tagore sétány fái alatt a Gyógy téren, a borheteken, különböző térzenéken, ahol ugyanúgy találkozhatnak velünk, hallgathatják muzsikánkat, mint ahogy megszokták az elmúlt 75 évben.

 

 

2014. év őszén Csincsi Ferenc karnagy halálával egy korszak zárult le a Balatonfüredi Koncert Fúvószenekar életében.
2014. októberében a zenekar Hégely Ákost kérte fel karmesternek.
Hégely Ákos 2007-ben lett a balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Művészeti Intézmény trombitatanára, még ebben az évben megalapította az Irinyi fúvószenekart, majd 2011-ben létrehozta a Fűzfő BigBandet. Jelenleg e két zenekar karmestere.

 

2015. szeptember 80 éves Jubileumi koncert, ami nagy sikert aratott

2015. Szlovákia Jóka Fúvós Találkozó

2015. Sopron Fúvószenekari találkozó

2016. március minősítő koncert, koncertfúvós kategória "C" fokozat arany Szórakoztató (Show) kategória "C" fokozat arany

2016. május 6-7-8 Nemzetközi fúvóstalálkozó Opatija- Lovran. Meghívott zenekarok: Magyarországról Balatonfüred Város Koncert Fúvós Zenekara, Olaszországból Corpo bandistico di Castel San Pietro Therme, Horvátországból Puhacki Orkestar Lovran, akik a zenekarok vendéglátói voltak. A zenekarok különböző helyszíneken léptek fel Opatija-Lovran nevezetesebb helyein, az utolsó napon pedig közös menetzenével, és közös indulókkal zárták a zenekarok a fesztivált.

2016.06.18 Balatonfüred FINA , vizes világkupa a füredi zenekar részvételével.

2016.06.18 balatonfüredi zenekar meghívást kapott Kőszegre. Ez azért is kiemelt esemény volt mert a kőszegi zenekar a 150 éves évfordulóját tartotta. A jubileumi ünnepségen 35 zenekar zenélt együtt és külön a város különböző helyszínein, ezzel is emelve a nagyszabású rendezvény színvonalát.

2017.02.26. Farsangi koncert. Ismét közel telt házas koncertet adott a zenekar. Több új zenei művel is bővült a repertouar, ezek közül is kiemelve Balázs Árpád Zeneszerző művét: A kockás fülű muzsikát. Több műben is előtérbe kerültek a szólisták: A pince mélyén: Knizner István tubán, Monti Csárdás: Király Ádám tangóharmonikán játszott. Énekes számainkban pedig Wolford Alexandra és Kötél-Kovács József, akik énekhangjukkal is emelték az est színvonalát. Természetesen a komoly művek mellett teret kapott a humor és a show is. Hosszú kihagyás után, újra színvonalas műsorral készült a Füredi Mazsorett csoport és a zenekar nagy örömére több zeneszámot is együtt adhattak elő. Ezért külön köszönet Balogh Erzsébetnek a csoport felkészítőjének. Erre az alkalomra Hégely Ákos karmesterünk áthangszerelt egy ismert Cha-Chat (Tea for Two). Köszönet a nagyszerű közönségünknek akik eljöttek, megtiszteltek minket jelenlétükkel és meghallgatták a koncertünket.

2017.06.24. VII. Nemzetközi zenekari találkozó Szlovákiában, Nemesócsán. A fesztiválon nyolc zenekar vett részt a vendéglátó zenekar jóvoltából. A program felvonulással kezdődött, majd minden zenekar közel fél órás műsorral színesítette a délutánt ,nagy sikert aratva . Zárásként a zenekarok összeállva, közös, ismert Indulókkal búcsúztatták a nagyszerű közönséget.

2017.10.07. Szüreti felvonulás és zenekari találkozó Balatonfüreden a testvérvárosi fúvós zenekarok közreműködésével. A felvonulást Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara és a balatonfüredi Sellő Majorett csoport vezette a polgármesteri Hivataltól a Balaton parton lévő Kisfaludy színpadig. A vonulás alatt becsatlakozó zenekarok: Vác Ifjúsági Fúvószenekara és Majorett csoport, Nemesócsa Fúvószenekara (Szlovákia) és Majorett csoport, Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekara. A zenekarok a Balaton parton különböző helyszínein nagy sikerű koncerteket adtak elő. A napot FINÁLÉ zárta a vitorlás téren, ahol a négy zenekar összeállva zenélt együtt ismert indulókat,slágereket. Karmesterek: Kápolnai Jenő, Szentesi István (Emil), Bogdán Gábor, Hégely Ákos.

2018.02.18 - án tavaszköszöntő koncert. Az év első koncertje nagy sikerrel és telt házzal zárta az estét. A repertoárban felcsendültek indulók, filmzenék, népzenék, táncos zeneszámok. A koncertet színesítették, a Herendi Vergissmeinnicht német nemzetiségi tánccsoport a Winners Versenytánc Egyesület, a Balatonfüred Sellő tánccsoport, és Váczi Violetta énekes. A második részben a fúvós zenekar, sok show elemmel kedveskedett a nézőközönségnek amit a közönség vastapssal jutalmazott.

2018.06.16 -  Balatonfüred FINA a füredi zenekar részvételével.

2018.06.30. - július 1 Nemzetközi fúvós találkozó Balatonfüred.
Résztvevő zenekarok: Nemesócsa (Szlovákia),  Kőszeg, Mosonmagyaróvár, Oroszlány, Veszprém, Balatonfüred mindkét zenekara, Crystal mazsorett, Sellő mazsorett csoport.
Három napon keresztül csendült fel a fúvószene Balatonfüreden, a város különböző részein. 
A fő nap szombaton volt, amikor is a zenekarok egymást követően vonultak be a Galéria színpad elé, ahol Szabó Ferenc Mafusz elnök és Balázs Árpád zeneszerző, Balatonfüred díszpolgára köszöntötte a zenekarokat. A fesztivál ősbemutatóval folytatódott, amit erre az ünnepi alkalomra külön kérésre komponált Balázs Árpád zeneszerző: Füredi Fanfár néven.
A zenekarok ezután egymást követték a színpadon, jobbnál jobb hangulatot teremtve a fúvószenét szeretők számára. A fesztivált természetesen finálé zárta, ahol összesen 210 zenész zenélt együtt 5 közös művet a közönség nagy örömére.

2018.07.20-21. Ausztria Allhau. Fúvószenekari fesztivál, találkozó 24 zenekar részvételével.
A két napos rendezvényen, ahol a vendéglátónk Ilyés Márton  (az allhau-i zenekar karmestere) jóvoltából vendégeskedett a füredi zenekar , jó hangulatú zenélésben, kirándulásban, zenei múzeum és várlátogatásban is részünk volt.  A fesztivál a zenekarok bevonulásával kezdődött, ahol a vendéglátók pálinkával fogadták az érkező zenészeket , majd egy nagy sörsátorban folytatódott a mulatság.

2018.07.29. Balatonalmádi Hungarikum Fesztivál. A zenekar több mint egy órás koncertet adott amit a közönség hosszan tartó tapssal jutalmazott. 

2018.07.31. V. Aranykapu Fesztivál- Balatonfűzfő Zenekari Találkozó. Házigazda zenekar: Irinyi Ifj. Fúvószenekar, meghívott zenekarok Várpalotai Bányász Fúvószenekara, Balatonfüred Varos Koncert Fúvós zenekara. Karmesterek: Hégely Ákos, Szellinger Tamás.

2018.08.31- 09.02 Csehország Zlin 19. zenekari és népzenei fesztivál, találkozó.
A rendezvény fő napján, 35 művészeti együttes lépett fel és szórakoztatta  Zlin és a környező települések lakosságát. A füredi zenekar a nap folyamán a város több pontján adott vidám szórakoztató koncertet. A város elöljárói a városházán személyesen köszöntötték a zenekarok képviselőit.

2018.10.20. Balatonfüred szüreti felvonulás, zenekari találkozó.
Résztvevő zenekarok: Horvátországból Lovran zenekara, Téti Ifjúsági Fúvószenekar, Budapest Készenléti Rendőrség Big Band zenekara és Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A háromnapos fesztiválon látványos felvonulás, borlovagrend avatás, kulturális programok, vásár és gasztronómia fogadta az érdeklődőket.

2018.10.23. Megemlékezés az 1956 - os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Balatonfüreden. Térzene, ünnepi beszéd, koszorúzás, néptánc.

 

Belépés

e-mail cím:

jelszó:

regisztráció

elfelejtett jelszó